loading...
آموزش شطرنج

سلامت بازیکن مهمتر است یا اجرای قوانین ؟

Chess98 بازدید : 1137 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

هوارد وب داور انگلیسی و سرشناس فوتبال جهان در حاشیه گردهمایی داوران فوتبال جام جهانی در کشور برزیل، در مصاحبه ای به نکات بسیار آموزشی از وظایف داوران فوتبال پرداخته است. آنچه که در این مصاحبه نظر نگارنده را به خود جلب کرده است، تاکید بسیار این داور سرشناس بر وظیفه ی داوران فوتبال در مراقبت و محافظت از بازیکنان در زمین فوتبال بوده است. خداوند ایشان را سلامت بدارد که انگیزه نوشتن این سطور را بر انگیخته است.

 

هوارد وب داور انگلیسی و سرشناس فوتبال جهان در حاشیه گردهمایی داوران فوتبال جام جهانی در کشور برزیل، در مصاحبه ای به نکات بسیار آموزشی از وظایف داوران فوتبال پرداخته است. آنچه که در این مصاحبه نظر نگارنده را به خود جلب کرده است، تاکید بسیار این داور سرشناس بر وظیفه ی داوران فوتبال در مراقبت و محافظت از بازیکنان در زمین فوتبال بوده است. خداوند ایشان را سلامت بدارد که انگیزه نوشتن این سطور را بر انگیخته است.

 

سلامت بازیکن مهمتر است یا اجرای قوانین ؟

در بهمن ۱۳۹۰ در همین سایت مطلبی تحت عنوان سلامت بازیکن مهمتر است یا اجرای قوانین؟ منتشر شده است که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در مقاله مذکور به شرح حادثه ای پرداختیم که در مسابقات بین المللی همدان رخ داده بود. متاسفانه تکرار واقعه ای مشابه در مسابقات قهرمانی رده های سنی دختران در قزوین، (اسفند ۱۳۹۲) موجب گردید تا مجددا به طرح این بحث پرداخته و نظرات بزرگان داوری ایران را نیز جویا شویم. توجه داشته باشید که هدف اصلی ما در این بحث جنبه فنی آن است. ابتدا اصل ماجرا…

download
در مسابقات قهرمانی رده های سنی دختران در قزوین، بر روی یکی از میزها یکی از شطرنجبازان دچار ناراحتی شدید درد شکم شده و با شدت گرفتن درد ضرورت داشته است تا با کمک والدین یا سرپرست مسابقات مورد توجه و احتمالا درمان قرار گیرد. اما در نهایت تعجب سر داور مسابقات علی رغم اصرار سرپرست شطرنجباز مذکور، اجازه توقف ساعت را نداده است. و جای بسی تاسف است که مسابقات قهرمانی کشور تیم اورژانس و یا حتی تکنیسین کمکهای اولیه هم نداشته است و با توجه به موقعیت بازی و اهمیت آن بازیکن مذکور هم می بایست درد شدید را تحمل کند و هم استرس گذشتن زمان بازی …

Chessity

به اتفاق فوق می توان از دو منظر نگریست. نخست منظر قانونی و اجرای خشک قوانین و منظر دوم چگونگی و فلسفه تدوین این قوانین و همجنین فلسفه ی این بازی. نکته ای که باید بدان توجه کرد این است که طبیعتا برای همه ی حوادث احتمالی نمی توان قوانینی پیش بینی کرد. اما همیشه می توان قوانین را با قوانین دیگر تفسیر کرد که صد البته نیازمند اشراف کاملی بر قوانین است. اما یک نکته اساسی و مشترک در اجرای همه ی قوانین وجود دارد که :اجرای هیچ قانونی نباید سلامت بازیکن را به خطر اندازد. حتی برای درک بیشتر این موضوع، می توان این مورد را از سوی دیگر آن نگریست .به خاطر دارم که در مسابقات لیگ برتر سال ۱۳۹۰ استاد بین المللی سید جواد علوی مقدم پس از جراحی ناحیه گردن و فک برای حمایت از تیم خود بلافاصله از بیمارستان مرخص و به سختی بر روی میز بازی حاضر شده بود. آن زمان ناظر فدراسیون شطرنج در مسابقات مذکور بوده ام و معتقد بودم حضور بازیکن بر روی میز بازی سلامت وی را به خطر انداخته است و سرداور مسابقات می بایست برای حفظ سلامت بازیکن ازحضور وی در مسابقات جلوگیری کند. اما حساسیت مسابقات باعث شده بود که برگزار کنندگان تصمیم بگیرند که دخالت نکنند. (البته این تصمیم وظیفه ناظر مسابقات بوده است) اما مطمئنا این اتفاقات باز هم تکرار خواهد شد.


چرا که کمیته داوران فدراسیون شطرنج به وظایف خود آگاه نیست. در بسیاری از کشورهای صاحب شطرنج کمیته های داوران و کمیته های مرتبط با قوانین با وضع آیین نامه هایی در موارد بسیار به تعابیر مشترک و برداشت های همسان در قوانین می پردازند و با توجه به اینکه کمیته داوران فدراسیون شطرنج توانایی وضع چنین قوانین داخلی، در هدایت و رسیدن به تعابیر و برداشت های همسان را ندارد، این برداشتهای متفاوت و همچنین این اتفاقات هم، وجود خواهند داشت.

………………………………………….

(پس از انتشار مطلب فوق، سر کار خانم شهره بیات سرداور محترم و از داوران با آتیه ی کشور اعلام داشته اند که: متوقف نشدن ساعت درست نیست بلکه  ساعت بازیکن مذکور به مدت ۱۰ دقیقه متوقف شده است و پزشک در این مدت ایشان را مورد معاینه قرار داده است سپس با توجه به شرایط جسمی بازیکن که نگه داشتن ساعت کمکی به ایشان نمی کرد تصمیم بر ادامه بازی گرفته شده است .)با تشکر از سر کار خانم بیات و با توجه به نگاه فنی به مطلب فوق، فرض بر این است که چنین اجازه ای صادر نشده است.

………………………………………….

………………..(IA) اگر صلاح می دانید نام مرا حذف کنید.

اگر کمیته داوران بتواند در مواردی که به سلامت بازیکن بستگی دارد و یا هر مورد مبهم در قوانین برداشت های داخلی را در دستور کار قضاوت داوران قرار دهد هم تکلیف داوران مشخص است و هم استنادی به قانون است که بر اساس آن بتوان تصمیم گرفت. نبودن چنین قوانین داخلی (حتی) قدرت اعتماد به نفس داوران را نیز از بین می برد. مثلا در مسابقاتی که شما اشاره کردید و مسابقاتی که در قزوین برگزار شد اگر سرداور برای سلامت بازیکن اجازه نمی داد که بازیکن ادامه دهد قطعا والدین یا سرپرست مذکور بلوا به راه می انداخته اند. اگر شرایط قانونی کاملا مطلوب باشد می توان چنین تصمیمات درستی را بدون ترس اتخاذ کرد. اما در مورد اعتراضیه سرکار خانم بیات باید بگویم که من فکر می کنم که این موضوع به طریقی شبیه قانون موبایل است. این تصمیم به رضایت دو بازیکن مربوط نمی شود بلکه پس از توقف ساعت و نظر پزشک داور تصمیم قطعی می گیرد که ادامه و یا قطع بازی …به عبارتی یا بازیکن سالم است و یا نیست…با تشکر.

………………………………………….

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    از دید شما چه مطالبی در سایت قرار دهیم ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 105
  • کل نظرات : 68
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 319
  • آی پی امروز : 232
  • آی پی دیروز : 186
  • بازدید امروز : 664
  • باردید دیروز : 336
  • گوگل امروز : 10
  • گوگل دیروز : 9
  • بازدید هفته : 1,353
  • بازدید ماه : 8,636
  • بازدید سال : 77,986
  • بازدید کلی : 668,244